Lightsheer laserbehandelingen

In de praktijk van Janny Muis is gekozen voor de Lightsheer diode laser. Deze laser is zeer geschikt voor het behandelen van overbeharing op het gezicht en het verwijderen van ongewenste beharing op de bikinilijn, oksels, benen, borst, rug en het uitdunnen van de baard.

Een zeer geconcentreerde lichtstraal (laser) wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt geabsorbeerd. Hierbij wordt de energie van de laser in een fractie van een seconde overgebracht op het haarzakje, dat hierdoor verschroeid. De laserpuls is echter zo kort dat het omliggende weefsel geen enkele schade oploopt.

Met de diode laser kan 1 cm2 per seconde worden behandeld. Dit is aanzienlijk meer dan de meeste andere lasers. Hierdoor verloopt de behandeling snel.

De laser richt zich op het pigment onder aan de haar. Alleen haren die in de groeifase zijn hebben dit pigment. Daarom zijn 3 tot 5 behandelingen nodig om de ongewenste haren te verwijderen. Dit is minder dan bij de meeste andere lasers omdat de diodelaser efficiŽnter werkt. Een opvolgende behandeling vindt plaats, wanneer een nieuwe serie haren in de groeifase komt.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar goed te verdragen, de meeste cliŽnten beamen dit. Omdat de laser zo huidvriendelijk werkt is de huid na de behandeling alleen wat rood, zoals na zonnebrand en kan de huid hooguit enigszins zwellen. De reakties zijn afhankelijk van het huidtype. De reakties verdwijnen gewoonlijk snel.

Meer over de werking van de light sheer diodelaser is ook te vinden op de website van laserrent.

KTP laserbehandeling

Met de KTP laser is het mogelijk een aantal vaatafwijkingen te behandelen:

abnormaal verwijde bloedvaatjes
kleine bloedvlek, omringd met verwijde haarvaatjes in de vorm van een spin
kleine, ronde, rode bloedvlek, soms licht verhoogd op de huid liggend

Ook kleine steelwratjes en pigmentvlekjes bijvoorbeeld door zonschade kunnen met de KTP laser verholpen worden