—LASER BEHANDELING—

Lightsheer laserbehandelingen

In de praktijk van Janny Muis is gekozen voor de Lightsheer diode laser. Deze laser is zeer geschikt voor het behandelen van overbeharing op het gezicht en het verwijderen van ongewenste beharing op de bikinilijn, oksels, benen, borst, rug en het uitdunnen van de baard.

Hoe verwijdert de laser het haar?
Een zeer geconcentreerde lichtstraal (laser) wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt, geabsorbeerd. Hierbij wordt de energie van de laser in een fractie van een seconde overgebracht op het haarzakje, dat hierdoor verschroeid. De laserpuls is echter zo kort dat het omliggende weefsel geen enkele schade oploopt.

Hoe lang duurt een behandeling? 
Met de diode laser kan 1 cm² per seconde worden behandeld. Dit is aanzienlijk meer dan de meeste andere lasers. Hierdoor verloopt de behandeling snel. De laser richt zich op het pigment onder aan de haar. Alleen haren die in de groeifase zijn, hebben dit pigment. Daarom zijn 3 tot 5 behandelingen nodig om de ongewenste haren te verwijderen. Dit is minder dan bij de meeste andere lasers omdat de diodelaser efficiënter werkt. Een opvolgende behandeling vindt plaats, wanneer een nieuwe serie haren in de groeifase komt.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar goed te verdragen. De meeste cliënten beamen dit. Omdat de laser zo huidvriendelijk werkt, is de huid na de behandeling alleen wat rood, zoals na zonnebrand en kan de huid hooguit enigszins zwellen. De reacties zijn afhankelijk van het huidtype. De reacties verdwijnen gewoonlijk snel.

Meer over de werking van de Lightsheer diodelaser is ook te vinden op de website van laserrent.